16. Európai Mobilitási hét és 25. NATO Futás

2017. szeptember 29.

Idén ősszel két egymást követő hétvégén is találkozhattak velünk Budapesten különböző rendezvényeken az érdeklődők.

2017. szeptember 16-22. között került megrendezésre immáron tizenhatodik alkalommal az Európai Mobilitási Hét. A rendezvény középpontjába a környezetbarát, fenntartható városi közlekedés került. A helyszín idén is a hétvégére teljes egészében lezárt Andrássy út volt, amit kizárólag a gyalogosok és biciklisek használhattak. 

Cégünk ebben az évben is képviseltette magát az Autómentes Napon. A Budapest Közút csapatával szombaton már kora reggel kitelepültünk, hogy várjuk az érdeklődőket. Társaságunk bemutatására többek között egy látványos változó jelzésű táblával, kézbe vehető útburkolati és jelzőtábla mintákkal készültünk. Az útellenőri autónkat körbejárhatták a nézelődők és a cégünk tevékenységeit is részletesen megismerhették. A sikeres memória játékot követően a kisebbek, illetve a játékos kedvű felnőttek némi közutas ajándékban részesültek. Az iskolás gyerekeknek pedig külön meglepetéssel, egy órarenddel készültünk.

A visszajelzések alapján a hétvége első napján rekordszámú látogató jött el a rendezvényre. 

Vasárnap az esősebb, hidegebb időjárás ellenére is sokan ellátogattak a rendezvényre és cégünk standjához is, ahol ezen a napon is felmérhették a tudásukat az egyénileg vagy csapatban játszható memória játékunkon keresztül, amivel jobban megismerhették a KRESZ táblákat, melyekből Budapesten több mint 130.000-ről társaságunk gondoskodik. 

Szeptember 24-én, vasárnap társaságunk a NATO futáson vett részt, ami most 25. alkalommal került megrendezésre a Budapesti Atlétikai Szövetség jóvoltából. A versenyzők különböző távokon mérhették össze tudásukat, ennek leglátványosabb része a Történelmi Váltófutás, amit régen Kegyeleti Váltófutás néven rendezték meg, és akkor is, most is az Aradi Vértanúk emléke előtt tiszteleg.

A versenyzők 10 km-es egyéni és váltó futásban is kipróbálhatták magukat, ahol a futók a Vérmezőtől egészen a Kapisztrán térig futottak. A nők, valamint a 14 év alatti lányok és fiúk pedig a Várfutás során, 4 km-en versenyezhettek egymással. Öröm volt látni, hogy milyen sokan és milyen sok országból vettek részt a versenyen, ami biztosan annak is köszönhető, hogy nehezen lehet elképzelni ennél szebb „futópályát". Jó érzés volt látni a remek sportembereken, gyerekeken és felnőtteken a Budapest Közút logóját.

A Budapest Közút standja a Kapisztrán téren, a célban helyezkedett el, ahol örömmel vártuk a versenyzőket, azok családtagjait és az arra látogatókat is. Céges tájékoztató anyaggal, játékkal és ajándékokkal készültünk az érdeklődők számára. A kellemes őszi időnek köszönhetően többen is részt vettek a Budai Várban megrendezett programon, ahol munkatársaink készséggel válaszoltak kérdéseikre és adtak tájékoztatást cégünkről. 

 

Jövőre is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Budapest Közút standjánál!