Parkolás a Margitszigeten

 

A megújult Margitszigeti északi fizető parkoló 328 személygépjármű és 6 autóbusz részére biztosít közterületi várakozóhelyet, emelett 6 mozgáskorlátozott várakozóhely is kialakításra került. Az átépítés során a parkoló új kezelőépületet kapott, közvilágítás lett kialakítva és a parkolási rendszer egy újabb fizetőautomatával egészült ki, valamint egy a forgalom igénye szerint változtatható irányú forgalmi sáv létesült.

Kiemelt övezet lévén az óránkénti parkolási díj személygépkocsi esetében 10:00 és 0:00 között 525 Ft, 0:00 és 10:00 között pedig 265 Ft. A 3500 kilogrammot meghaladó össztömegű járművek esetében 10:00 és 0:00 között 1.575 Ft,  0:00 és 10:00 között pedig 795 Ft a parkolási díj. Amennyiben 10 percen belül elhagyja a parkoló területét, nem kell parkolási díjat fizetnie. Ha letelt az első 10 perc, akkor az első 15 perc parkolási díjnak megfelelő összeget kell kiegyenlítenie, a továbbiakban minden megkezdett 15 perc fizetendő. 

Az elveszett jegy esetén fizetendő pótdíj összege: 10.795 Ft.

A parkolási díjat a három fizetőautomata egyikénél- melyek helyét tájékoztató táblák jelzik-, készpénzben, vagy bankkártyával, vagy mobiltelefonnal lehet kifizetni.

A régi kezelőépület elbontásra került, így a parkolási díj kifizetésére kilépéskor a kijáratnál az eddigiektől eltérően nincs lehetőség.

Az átépített parkolóban elérhető a mobileszközös díjfizetési mód, mely jelenleg a TELEKOM ügyfelei részére biztosít SMS-ben történő díjfizetést, a jegy sorszámát elküldve a 06 30 7635572 telefonszámra, illetve a NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT (www.nemzetimobilfizetes.hu), vagy a VOXPAY  (www.voxpay.hu) weboldalán történő regisztráció és egyenlegfeltöltés vagy bankkártya szám megadása és applikáció letöltését követően van lehetőség díjfizetésre. 

A mobileszközös díjfizetésről tájékozódhat a parkoló területén kihelyezett tájékoztató táblákon.

A Margitszigeten autóval keresztülhajtani nem lehet, illetve a szigetre behajtani csak indokolt esetben és csupán behajtási hozzájárulással lehet. A gépjárművel várakozni kizárólag a sziget északi végén, az Árpád híd felöli lehajtó után kialakított, sorompóval felszerelt parkolóban lehet. A sziget belseje elérhető a 26-os és a 226-os busszal, amelyekkel a parkolóból tovább lehet közlekedni a belső részek, vagy a Margit híd felé.

 

GPS koordináták: 47.535661; 19.053176 (Térkép)

A Margitsziget fizető parkoló közvetlen közelében található BKK járatok: