Pillangó P+R

2016. január 19-én megnyílt a Pillangó utcai metróállomás mellett található 121 férőhelyes P+R parkoló, amelyet a mozgáskorlátozottak is akadálymentesen vehetnek igénybe.
A parkoló szilárd térkő és aszfaltburkolatot kapott, korszerű beléptetőrendszerrel rendelkezik, és a járművekre folyamatosan térfigyelő kamerák vigyáznak.
A terület felújításával 40 fedett kerékpártároló is létesült, vagyis a parkolóban nagymértékben megnövekedett a várakozóhelyek száma.
A Pillangó utcai állomásról M2-es metróval egyszerűen és gyorsan elérhető a belváros.

A parkolóba autóval a Kerepesi útról lehet behajtani mindkét irányból.

GPS-koordináták: 47.500878, 19.117302 (Térkép)

A P+R parkoló közvetlen közelében található közösségi közlekedési járatok:

Kicsit távolabb, a Fogarasi úton közlekedő járatok:

Kedvező rendeletváltozás a munkanapos parkoló bérletekre vonatkozóan

Korábban az őrzött, fizető P+R parkolókban az öt munkanapos bérlet hét naptári napon belül, a húsz munkanapos bérlet harminc naptári napon belül volt felhasználható, egymást követő munkanapokon.

A közgyűlés által június 21-én elfogadott rendeletmódosítással, 2017. augusztus 1-től az öt munkanapos bérlet tíz egymást követő naptári napon belül, öt bármelyik munkanapon, a húsz munkanapos bérlet harminc egymást követő naptári napon belül húsz bármelyik munkanapon felhasználható lesz 6.00 óra és 22.00 óra között, így az őrzött, fizető P+R várakozóhelyek esetleges telítettsége esetén a bérlettel rendelkező gépjármű használóknak lehetőségük lesz több másik munkanapon is felhasználni a bérletüket.

A parkolót az alábbi díjszabás szerint lehet igénybe venni: