Megújul a X. kerületi Fertő utca és Basa utca burkolata

Szeptember 9-én kezdődik a X. Kerületi Fertő utca és Basa utca nagyfelületű aszfaltozása a Budapest Közút kivitelezésében az FTC-MVM Népligeti Sportközpont és a Kőér utca között. Az útszakasz 15 ezer négyzetméternyi felületen 1550 méter hosszon újul meg.

A Budapest Közút Zrt. útfenntartási feladatainak keretében újraaszfaltozza a X. kerületi Fertő és Basa utcákat az FTC-MVM Népligeti Sportközpont és a Kőér utca közötti szakaszon. A kivitelezés szeptember 9-én kezdődik és várhatóan október végére fejeződik be.

A munka során a töredezett burkolatot lemarják, és új aszfalt kopóréteget építenek. Ezzel párhuzamosan a szerelvények szintbe emelésére és egyes víznyelők átépítésére is sor kerül. Felújítják az FTC-MVM Népligeti Sportközpont előtt lévő gyalogátkelőhely burkolatát.

A megújuló szakaszon új burkolati jeleket festenek fel.

A felújítás ideje alatt az alábbi építési ütemek várhatóak:

Szeptember 9-től szeptember 22-ig: az FTC-MVM Népligeti Sportközpontnál a kijelölt gyalogátkelőhelyet átépítik. A vasúti híd és a Bihari utca között a víznyelőket áthelyezik. Az útszakasz sávjain aszfaltmarás és aszfaltozás lesz félpályás zárás mellett. 

Szeptember 12-től a szakaszon egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Könyves Kálmán körút felé. A 99-es busz terelőútvonalon közlekedik: nem érinti a Sporttelep, valamint a Fertő utca/Bihari utca megállót Pesterzsébet, Mátyás király tér felé. Az autóbusz a Könyves Kálmán körút–Üllői út–Balkán utca –Bihari utca–Fertő utca útvonalon közlekedik és megáll a Fertő utcában a Makk utca előtt.

A szeptember 23-tól október 6-ig tartó időszakban a tervek szerint a Kőér utca és a Száva utca között végeznek marást és aszfaltozást. Ebben az időszakban félpályás zárás, egyirányúsítás mellett lehet közlekedni a Kőér utca felé. A 99-es busz terelőútvonalon közlekedik.

Október 6-tól a Száva utca és a Bihari utca között végeznek aszfaltmarást és aszfaltozást. A kivitelezés során félpályás zárás, egyirányúsítás mellett lehet közlekedni a Könyves Kálmán körút felé. A 99-es busz ezúttal is terelve közlekedik.

Javasoljuk, hogy a buszok közlekedésével kapcsolatban a BKK Infón tájékozódjanak.

Budapest Közút Sajtó

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:




    Észlelés dátuma: